EDP erkenning voor de Ricoh Pro VC70000

De Ricoh Pro VC70000 heeft op FESPA München een EDP Award gewonnen in de categorie Commercial Printing Systems – Web Fed Printers.

De Ricoh Pro VC70000 is uitgerust met een nieuw, door Ricoh ontworpen, gepatenteerd droogsysteem en Ricoh’s nieuwe inkten voor een uitgebreid kleurenbereik. De inkten stellen gebruikers in staat om direct, zonder voorbehandeling, op uiteenlopende offset papiersoorten te printen. Zo creëert het platform mogelijkheden voor toekomstgerichte printprofessionals om aan offset gelijkwaardige resultaten te combineren met digitale productieflexibiliteit voor commercieel drukwerk, direct mail en boekapplicaties.

Het platform print met snelheden tot 150 meter per minuut en produceert bijna 12.000 dubbelzijdige B2-vellen per uur. Het is voorzien van Ricoh’s nieuwste, state-of-the-art, drop-on-demand piëzoprintkoppen, die een resolutie van 1200 x 1200 dpi produceren op niet-gecoate, offset gecoate, inkjet behandelde of inkjet gecoate papiersoorten.

Eef de Ridder, Vice President, Commercial Printing Group, Ricoh Europe, zegt: “Wij zien de gepatenteerde droogtechnologie, de door Ricoh ontwikkelde inkten, de productie op hoge snelheid, de uitgebreide mediaflexibiliteit en de uitstekende outputkwaliteit van het platform als een winnende combinatie. We zijn blij dat EDP het met ons eens is en ervoor gekozen heeft om de ongeëvenaarde prestaties van het platform te erkennen.”

De EDP Awards onderscheiden de beste ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association focust op manieren om technologische bedrijven te helpen de juiste oplossing voor hun applicaties te vinden.