Samenwerking CGS en X-Rite

Door de nauwe samenwerking tussen CGS en X-Rite hebben grafici directe toegang tot alle Pantone kleuren via de ORIS Color Tuner//Web en  ORIS Flex Pack//Web software. Alle Pantone bibliotheken kunnen met één click gedownload worden vanuit de PantoneLive cloud database.  De PantoneLive interface is vooral interessant voor Brand-Owners die op Pantone gebaseerde huisstijl kleuren gebruiken en in het productieproces samenwerken met andere partijen. Kleur definities zoals spectrale data en kleurspecificaties kunnen dan veilig en betrouwbaar door de totale productieketen gecommuniceerd worden.

Met de ORIS Color Tuner//Web software RIP van CGS,  in combinatie met een Epson SureColor fotoprinter, beschikt u over een hoogwaardig kleurproefsysteem. Daarmee kunnen heel eenvoudig  ISO- gecertificeerde kleurproeven gemaakt worden, die aan de laatste normen voldoen.

Realistische verpakking mock-ups – met inachtneming van brand-colors – kunnen gemaakt worden met de ORIS Flex Pack//Web software RIP van CGS, in combinatie met een Roland ecosolvent printer. Bijvoorbeeld samples voor : flexibele en kartonnen verpakkingen, metalen, krimpfolie en label verpakkingen.

Met dit centrale - cloud gebaseerde - ecosysteem zijn brand-colors digitaal toegankelijk voor brand-owners, designers, lithografen en drukkers. Hierdoor wordt gewaarborgd dat alle spelers in de supply-chain gebruik maken van dezelfde kleurspecificaties, waar zij zich ook ter wereld bevinden. De PantoneLive bibliotheek bevat kleurspecificaties voor diverse oppervlakten en  substraten.  

Het gebruik van PantoneLive verkleint de kans op fouten in het productieproces aanzienlijk.
Dit zorgt voor een beter rendement en verkleint de carbon footprint van de totale productieketen.