Ricoh biedt zwart-wit losblad productieflexibiliteit met Pro 8300 serie

Printshops, centrale repro’s, commerciële drukkerijen, kantoren en scholen kunnen nu dankzij de losblad productiesystemen van de Ricoh Pro 8300 serie profiteren van een grotere zwart-wit productieflexibiliteit en -capaciteit.

De serie komt in de plaats van het Ricoh Pro 8200 zwart-wit platform. Naast twee modellen van 111 ppm en 136 ppm voor productie op hogere snelheden, die bedoeld zijn voor centrale repro’s, printshops en commerciële drukkerijen, bevat de serie ook een printoplossing van 96 ppm met een kleiner vloeroppervlak, die speciaal ontworpen is voor kantoren, overheidsomgevingen en scholen.

Het snelste model biedt een verhoogde maandelijkse duty cycle die goed is voor een maximaal maandelijks volume van 4 miljoen pagina’s bij printen op nominale snelheid. Nieuw zijn een finisher die boekjes van 30 vel van 80 g/m² kan produceren, en een kaftinvoegeenheid met luchtseparatie die gecoate media tot 350 g/m² ondersteunt. Er zijn ook twee staffeluitvoeren met een stapelcapaciteit van 4500 vel voor het maximaliseren van de productiviteit. Randapparatuur voor het schoonsnijden en verwerken van lange vellen is speciaal ontworpen om veelzijdige productie te ondersteunen met het gemak van een druk op de groene knop. Gecombineerd breiden de nieuwe opties de mogelijkheden uit voor applicaties zoals boeken, brochures en handleidingen.

Beide oplossingen maken gebruik van Ricoh VCSEL-technologie bij 2400 x 4800 dpi om printresultaten van hoge kwaliteit te leveren. Ze zijn ook allebei voorzien van een bedieningspaneel met een 17-inch kleurentouchscreen voor snel en eenvoudig instellen. Handig is dat het scherm van het bedieningspaneel toegankelijk is vanaf een tablet, wat bediening op afstand mogelijk maakt. Het toont ook de interface van de EFI controller, waardoor er geen apart scherm nodig is.