Hardleers?

Uit een recent gehouden onderzoek van PanelWizzard onder 1000 werknemers blijkt dat deze werknemers voor een groot deel (55%) helemaal niet zo blij zijn met de flexwerkplekken die ze tegenwoordig krijgen toebedeeld. Bij jongere werknemers onder de dertig jaar is dat percentage zelfs nog hoger. Zij geven aan dat het onpersoonlijk is en weinig privacy biedt. Onpersoonlijk en weinig privacy…? Dat lijkt met elkaar in tegenspraak.

Maar hoe dan ook, werknemers van vandaag de dag willen wel graag een laptop, een smartphone, een tablet, een ‘connected car’, ze willen (liefst op onze eigen voorwaarden) thuis kunnen werken, want dat is zooooo handig, kunnen we mooi meteen de kinderen op tijd van de crèche afhalen… En alle informatie moet direct beschikbaar zijn op welk apparaat ook en waar dan ook, want anders is het alleen  maar lastig en kunnen we ons werk niet goed doen. Hoezo dan klagen dat jouw werkplek elke dag ergens anders kan zijn? Wat maakt dat nou uit?

 Het zit in de genen. Blijkbaar zijn we als mens nogal hardleers; onze werkplek is die met de foto’s van onze partner, onze kinderen, onze hond en met al onze documentjes keurig weggeborgen volgens ons systeem in keurig geordende laatjes die van ons zijn. Dat heeft generaties zo gewerkt, totdat iemand bedacht dat het zo nodig digitaal moest worden. Maar dames en heren, zo werkt het niet meer. Als het al ooit zo heeft gewerkt, want hoe vaak heeft u lopen zoeken naar informatie die bij een ander in zijn laatje lag?? Zonder digitalisering en de daarbij horende flexibiliteit bent u ‘out of business’ voor u er erg in heeft.

Het gaat erom dat informatie makkelijk kan worden gedeeld met anderen die daar ook gebruik van moeten kunnen maken. Dat u direct antwoord kunt geven op de vraag van de klant. Dat u weet welke offerte zojuist bij die klant is aangekomen. Dat u kunt meekijken waarom die levering wat vertraagd is. Al die informatie staat dus centraal opgeslagen en is benaderbaar vanuit elke denkbare werkplek volgens de protocollen en rechten/plichten die bij die persoon horen die er gebruik van gaat maken. Geen reden dus om bijzonder gehecht te raken aan één specifieke werkplek. Dus als je aankomt op kantoor (omdat dat nu eenmaal een keer nodig is dat je daar komt) is het een kwestie van de eerste de beste werkplek zoeken die beschikbaar is, inloggen met jouw persoonlijke login en eventueel aanvullend met jouw token alle preferenties op jouw eigen digitale werkplek tevoorschijn toveren. Waar die ook is. Op je scherm kun je dan best zelf een mooi plaatje van je vrouw, man, kinderen of hond in beeld zetten. Zie je ze toch nog even en voor nu is het dan jouw werkplek. En dan snel aan het werk.

Niet meer lopen klagen dat je geen eigen werkplek meer hebt. Hou toch op. Dit is 2019.

John de Waard